Specialvisning av Casimirsborgs Slott 29 december

Vi har märkt att många besökare har en önskan att få en fördjupad visning av Slottet och dess historia. Därför arrangerar vi en specialvisning i mellandagarna.  

Medeltiden, nyklassicismen och Casimirsborgs slott

Casimirsborgs slott är Tjustbygdens mest fascinerande och intressanta besöksmål.

Efter 15 år av renovering och återställande av ursprungsmiljöerna, är Casimirsborgs slott idag åter ett enastående exempel på Tjust-empiren. De målade golven och de framtagna originaltapeterna från 1829 är i många fall ensamma i sitt slag. Men även medeltiden – vissa delar är från 1300-talet – och 1600-talet har lämnat sina intressanta spår i den nyklassiska byggnaden.

Visningen av slottet inleds med ett kort kulturhistoriskt föredrag om de epoker som påverkat byggnadens arkitektur, inredning och form.

Föredrag och visning

Lördag 29 december

kl 15.00

Total tid 60-75 minuter.

Entré 150 kr, inkl föredrag, guidning, kaffe, bulle och pepparkakor. Medföljande barn under 15 går in gratis.

Föranmälan

Föranmälan sker till info@casimirsborg, 0768-43 85 43 eller 070-203 21 20, senast kl 13.00 samma dag.

Välkomna!

One comment

  1. Tack för intressant information och visning av Casimirsborgs slott. Fantastiskt varsamt arbete ni har gjort. Gott kaffe och fikabröd. Lite trångt med parkering men det gick också bra. Ni kanske kan lägga enkäten på nätet. Minns inte alla punkter det frågades om och tänkte inte på att ta den med hem. Finns kanske också dom som har svårt att skriva för hand, bl.a jag pga skada.
    Mvh Rohnitz i Ullevi

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *