En levande gård

Casimirsborgs gård ligger strax söder om Gamleby och ungefär 20 km norr om Västervik i det vackra Tjust. Alltså i norra Kalmar län, i nordöstra Småland. Gården innehåller många olika byggnader och verksamheter, och många är unika.

Här kan man se det vackra slottet, i stilren Tjustempire, eller vigas i det unika nygotiska kapellet. Delar av ett kastell (stenhus) från 1300-talet är inbyggt i huset, innehållande bl a en fängelsehåla.  Vi arrangerar gärna visningar av slottet. Se den särskilda sidan.

De bronsålderslämningar som finns på Casimirsborg är världsunika och man säger ”minst i klass med (världsarvet) Tanum”. Gå in på den särskilda sidan och läs mer om detta.

Casimirsborgs gård har alltså en unikt tillgänglig och synlig tidsaxel, från sten- och bronsålder via 1300-talet och 1800-talets empir till idag, baserad på makt. Vi kallar oss därför ibland Hövdingadömet Casimirsborg.

Vi har uthyrning av lägenheter och hus, till dem som vill bo nära naturen och på en riktig lantgård. Fritidshus (Ferienhaus) såväl som permanentbostäder.

Jordbruket omfattar köttproduktion med ungdjur samt får och hästar som bl a betar på ängen nedanför slottet och håller öppet kring det.

På gården finns bl a också det kända skutvarvet, med Linnéa och Vega. Framför slottet ligger den unika sjöpaviljongen.

Gå in på respektive sida eller ring oss om Du vill veta mer om något. Det finns också en kontaktsida där Du kan sända Din förfrågan.

 

Casimirsborgs gård, 594 93 Gamleby. Tel: 0768 43 85 43. info@casimirsborg.se